OIKEA AURINKOSUOJA IHOTYYPILLESI
Huolehdi itsestäsi; auringonsäteet ovat värisokeita

Aurinko voi vaurioittaa ihoasi, oli se sitten kalvakka tai syvän musta. Aurinkovoiteen käyttö on siis tarpeen. Aurinkosuojakerroin (SPF), aurinkovoiteen levittämistaajuus ja yleiset varotoimenpiteet riippuvat kuitenkin pigmenttitasostasi. Aloitetaan.

OIKEA AURINKOSUOJA IHOTYYPILLESI

#1

VAALEA IHO

Opi elämään sovussa auringon säälimättömien UV-säteiden kanssa. Levitä aurinkovoidetta kaikille auringolle altistuville kehon osille. Mitä suurempi SPF-suojakerroin, sen parempi. Pilvinen sää ei tosiaankaan tarkoita, etteivätkö UV-säteet pääsisi ujuttautumaan maan pinnalle. Juuri sinun on otettava aurinkosuoja vakavasti. SPF 50:llä varustettu Sun Milk -emulsio levittyy helposti. Käytä aurinkoisella säällä myös t-paitaa, leveälieristä hattua ja aurinkolaseja. Pidä lisäksi päivän kuumimpaan aikaan säännöllisiä varjotaukoja. Aurinkovarjo ja/tai toppatakki ei myöskään olisi pahitteeksi.

#2

KESKITUM- MAHKOT SÄVYT

Tällaisella iholla varustetut henkilöt ovat usein aasialaisia, Amerikan intiaaneja, latinalaisamerikkalaisia tai Välimeren maiden väkeä. Saatat ehkä olla sitä mieltä, että olet auringon kanssa parempaa pataa kuin edellä mainitut ystäväsi; sinun on silti ryhdyttävä toimiin suojataksesi ihoasi. Aurinko vaurioittaa kaikkien ihoa. Pärjäät ehkä kauppareissun ajan ilman aurinkovoidetta, mutta jos lähdet rannalle paahtumaan, muista aurinkosuoja. Käyttämällä keskitason suojaa (vähintään SPF15) voit viipyä auringossa pidempään kuin kalpeanaamakaverisi. Muista myös, että silmäsi voivat palaa auringossa aivan kuten muidenkin, joten käytä UV-suojalla varustettuja aurinkolaseja. Näytät samalla coolilta - mikäpä sen parempaa.

#3

TUMMA IHO

Tumma, musta iho sisältää reilusti melaniinia, ihon omaa pigmenttiä. Siksi se suodattaa noin tuplasti niin paljon UV-säteilyä kuin vaaleaihoiset verrokkisi. Melko viileää, vai mitä? Et silti missään tapauksessa ole immuuni palamiselle, ja ihosi suojaaminen on tärkeää. Saatat epäröidä aurinkovoiteen käyttöä, koska ne jättävät joskus iholle vaaleita jälkiä.  SPF 15 riittänee.