PUOLUSTUKSESI HIKEÄ VASTAAN
Hientappajien kavalkaadi: roll-on, aerosoli, stick ja kivi.

Lähikauppasi deodoranttihyllyn tutkiminen voi olla hämmentävä kokemus. Tarjolla on kaikenlaista simppeleistä deodoranteista antiperspirantteihin, aerosoleista roll-oneihin. Sulotuoksusi peittämiseen sopiva tuote riippuu pääasiallisesti siitä, kuinka paljon hikoilet, sekä siitä, kuinka vahvalta miehekäs myskituulahduksesi on. Oikeaa kainalotuotetta valitessa kannattaa kuitenkin harkita muitakin seikkoja.

PUOLUSTUKSESI HIKEÄ VASTAAN

DEODORANTTI VS. ANTI- PERSPIRANTTI

Deodorantti on suunniteltu peittämään hajua ja tappamaan lemua aiheuttavia bakteereja. Jos et hikoile paljoa, deodorantti hoitaa homman; valitse vain nenällesi sopiva tuoksu. Jos kainalosi tuottavat sen sijaan reilummin hikeä, nappaa mukaasi antiperspirantti, joka ehkäisee hikoilua.

PYSY VIILEÄNÄ AEROSOLIN AVULLA

Yleisesti ottaen roll-onit ja stick-deodorantit toimivat varsin mallikkaasti, koska tuotetta levitetään suoraan iholle. Aerosoliantiperspiranttia on kätevä suihkuttaa myös jalkoihin ja käsiin sekä vartalon iholle.

PIDÄ LIIKAHIKOILU KURISSA

Onko hikoilusi erityisen runsasta? Ei hätää. Parempi kuitenkin hikoilla kuin läähättää kuin koira, vai mitä? Et ole yksin; maailmassa on yli 200 miljoonaa kaltaistasi. Liikahikoilu tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että hikoilet normaalia enemmän. Vaikka vaiva ei sinällään olekaan ihanteellinen, se on hallittavissa ja jopa hoidettavissa. Käytä antiperspiranttia, joka tukkii ihohuokoset ja siten estää hikoilua. Antiperspirantin levittäminen ainakin aamuin illoin on osoittautunut tehokkaaksi. Muista, että hyperhidroosi on lääketieteellinen vaiva, joten käänny lääkärin puoleen, jos koet kärsiväsi siitä.

VIILEÄT KUTEET

Taistelussa liikahikoilua vastaan vaatteet ovat vain tiellä. Jos et kuitenkaan ole valmis liittymään nudistiyhteisöön, kiinnitä ainakin vähän enemmän huomiota vaatteisiisi. Varmista, että ne ovat löysiä kainaloiden kohdalta, ja vältä tekokuituja kuten lycraa ja nailonia. Suosi niiden sijaan luonnonkuituja kuten puuvillaa, pellavaa ja villaa.

Jos mikään muu ei auta, etsi vesipuisto.