ETSITKÖ JOTAKIN?

ETSITKÖ JOTAKIN?

Mitä kysymyksesi koskee?
Nämä ovat useimmin esitettyjä kysymyksiä. Löydät mahdollisesti vastauksen kysymykseesi alta.

 • YLEINEN

  1. Miksi tuotteiden ainesosat on luetteloitu englanniksi?

   Tuoteluettelosta allergiset henkilöt voivat ennen ostosta tarkastaa, sisältääkö tuote jotakin heille soveltumatonta ainesosaa. Tämä on mahdollista käyttämällä yhtenäistä nimikkeistöä ympäri Euroopan.

   Tämän vuoksi nimikkeistö on kansainvälisen lautakunnan valmistelema (INCI: International Nomenclature Cosmetic Ingredients). Kaikkien kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden valmistajien on käytettävä yhtenäistä nimikkeistöä. Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää jostakin tietystä ainesosasta, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä. Annamme mielellämme lisätietoja.

  2. Miten NIVEA MEN -tuotteiden soveltuvuus iholle on testattu?

   Tuotteidemme soveltuvuus iholle on testattu huolella ennen kuin tuotteet on otettu jakeluun. Nämä testit on suoritettu tutkimusosastollamme ja lisäksi riippumattomissa tutkimuslaitoksissa. Ei kuitenkaan ole täysin mahdollista sulkea kokonaan pois yliherkkyysreaktioiden mahdollisuutta, koska tietylle ainesosalle herkistyminen voi olla hyvinkin yksilöllistä.

  3. Alkoholittomat tuotteet: Onko tuote todella alkoholiton, vaikka ainesosissa on listattuna esimerkiksi cetyl alcohol?

   Kemiallisesti on olemassa ryhmä ainesosia, joita kutsutaan alkoholeiksi (alcohols). Niiden fysikaalinen olomuoto vaihtelee nesteestä kiinteään ja niillä on erilaisia ominaisuuksia. Kun tuotteessa sanotaan, ettei se sisällä alkoholia, tämä tarkoittaa etyylialkoholia (ethyl alcohol), joka on ainesosana myös alkoholijuomissa.

   Kosmetiikka- ja hygieniatuotteissa etyylialkoholilla (ethyl alcohol) on virkistävä vaikutus. Tuotteen täydellisessä tuoteselosteessa, etyylialkoholi (ethyl alcohol) on listattu alkoholina (alcohol) tai denaturoituna alkoholina (alcohol, denat.). Suoraketjuiset alkoholit (esim. cetearyl alcohol tai lanolin alcohol) ovat kiinteitä yhdisteitä. Niitä käytetään esimerkiksi emulgointiaineina, joilla on ravitseva vaikutus ja jotka antavat tuotteelle toivotun rakenteen.

  4. Kuinka suuri on veden osuus voiteissa ja emulsioissa?

   Kaikkien markkinoilla olevien emulsioiden vesipitoisuus valmistajasta riippumatta on noin 70 ja 90 prosentin välillä. Uusimmat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että kosteuttava vaikutus vähentää herkän ihon alttiutta yliherkkyyksille.

   NIVEA Cremen vesipitoisuus on noi 70 %. Se on vesi-öljy-emulsio. NIVEA Creme on ollut suosittu vuosikymmeniä, koska se soveltuu erinomaisesti iholle ja on ominaisuuksiltaa erittäin ravitseva.

 • PARRANAJO

  1. Kumpi on parempi: märkä vai kuiva?

   Se riippuu ihosi kunnosta ja siitä, mihin olet tottunut (esimerkiksi kuivan ihon parranajoa suositellaan kroonisesta aknesta kärsiville). Kostean parranajon etu on perusteellisuus, kun taas kuivan ihon parranajon etuna on nopeus ja helppous. Kummassakin tapauksessa, sinun tulisi auttaa ihoasi palautumaan nopeasti parranajon jälkeen käyttämällä oikeaa aftershave-tuotetta kuten kosteuttavilla ainesosilla sekä vitamiineilla täydennettyä aftershavea.

   Philips Moisturising Shaving System -laitteella voit samalla tehdä sekä märkä- että kuiva-ajon. Se on sähkökäyttöinen parranajokone, johon on yhdistetty NIVEA MEN ihonhoidon asiantuntemus.

  2. Entä, jos haavoitan itseäni?

   Kylmä vesi on usein riittävä apu lopettamaan pienten haavojen verenvuodon. Antibakteerinen verenvuotoa tyrehdyttyvä kynä auttaa pysäyttämään runsaamman verenvuodon (saatavilla apteekeista).

  3. Miksi ihoni on lähes aina ärtynyt ja siinä on punaisia pilkkuja parranajon jälkeen?

   Tämä voi johtua monista tekijöistä:
   Ajatko parran karvojen kasvusuunnan vastaisesti?
   Painatko terää liian kovaa ihoa vasten?
   Käytätkö voimakkaalta tuoksuvia parranajotuotteita, jotka sisältävät alkoholia?
   Hankaatko ihosi pyyhkeellä kuivaksi sen sijaan, että taputtelisit tai painelisit sitä?
   Vai käytätkö sähkökäyttöistä parranajokonetta, joka repii partakarvat?

   Ongelman jatkuessa, ota yhteyttä ihotautilääkäriin.

  4. Minulla on usein sisäänpäinkääntyneitä partakarvoja. Mistä se johtuu ja miten voin ehkäistä niitä?

   Sisäänpäin kääntyneet partakarvat johtuvat usein virheellisestä parranajosta.

   Sääntö numero yksi kosteassa parranajossa on: älä koskaan aja karvojen kasvusuunnan vastaisesti! Jos ajat parran kaikkiin suuntiin, tämä vetää nopeasti karvat juuriltaan aiheuttaen tarpeeton rasitusta iholle ja mahdollisesti tulehduksia. Erittäin paksu ihon sarveiskerros tekee karvojen kasvun ihon läpi vielä vaikeammaksi – karvat jäävät ihon alle ja kasvavat sisäänpäin.

   Vinkki: Säännöllinen kuorinta poistaa kuolleita ihosoluja. Jos ihosi on kuitenkin erittäin huonossa kunnossa, tämä saattaa ärsyttää karvatuppia ja joskus karvan kasvusuunta voi vääristyä, mikä johtaa karvojen kasvuun ihon suuntaisesti sen alla. Sisäänpäin kasvaneet partakarvat voidaan usein poistaa käyttämällä pinsettejä varovasti – mutta vain, jos punaista täplää ei ole vielä muodostunut karvan ympärille. Tässä tapauksessa, ota yhteyttä ihotautilääkäriin.

  5. Mikä ero on parranajogeeleissä, -vaahdoissa ja -voiteissa?

   Parranajotuotteen valinta on oikeastaan makuasia.

   Parranajovaahdon etuna on se, että sitä voidaan käyttää nopeasti ja välittömästi purkista pursottamisen jälkeen.

   Toisaalta parranajogeeli annostellaan kädelle, eikä pakkausta tarvitse ravistaa. Sitä levitetetään kasvoille pyörivin liikkein. Pienestä määrästä parranajogeeliä tulee suuri määrä vaahtoa.

   Parranajo parranajovoiteen avulla on klassinen tapa, mutta se vaatii partasutia. Liikuta kostutettua sutia pyörivin liikkein, kunnes saat aikaan kermaisen vaahdon.

 • AFTER SHAVE

  1. Onko NIVEA MEN -sarjassa myös alkoholittomia aftershave-tuotteita?

   Kyllä! NIVEA MEN Sensitive -tuotesarja on erityisesti herkälle iholle suunniteltu (valkoinen pakkaus).

  2. Voinko olla käyttämättä aftershave-tuotetta?

   Jos se on välttämätöntä, mutta aftershave viimeistelee hyvän parranajon. Päivittäinen parranajo lisää kasvojen ihon rasitusta, mutta sitä voidaan tasapainottaa käyttämällä oikeaa parranajotuotetta.

   Hoitavat NIVEA MEN aftershave-tuotteet uudistavat ihoa hoitavilla lipideillään (rasvahappoja) ja tekevät siitä sileämmän parranajon jälkeen, vitamiinit ja provitamiinit suojelevat ihoa ja tukevat sen uusiutumisprosessia.

  3. Ihoni on erittäin herkkä. Jos käytän aftershavea parranajon jälkeen, ihoani polttelee. Onko mitään muuta tuotetta, jota voisin käyttää?

   Kyllä. Polttava tunne johtuu todennäköisesti käyttämäsi aftershave-tuotteen korkeasta alkoholi- ja hajustepitoisuudesta. Kokeile tuoksutonta tai alkoholitonta tuotetta, joka on hellävaraisempi iholle.

  4. Käytän aftershavea. Onko sen tarkoitus poltella ihoa jokaisen parranajon jälkeen?

   Ei tietenkään. Poltteleva tunne johtuu useimpia aftershave-tuotteiden sisältämästä alkoholista. Koska tärkeintä aftershave-tuotteen käytössä on sen hoitava vaikutus, on ihan hyvä käyttää tuotteita, jotka sisältävät vähemmän tai ei lainkaan alkoholia. Ne eivät polttele ihollasi ja hoitavat ihoa parhaalla mahdollisella tavalla.

 • KASVOJENHOITO

  1. Miksi minun kannattaa käyttää juuri miehille tarkoitettuja ihonhoitotuotteita?

   Miesten kasvojen iho on monella tapaa erilainen kuin naisten iho: se on jopa 30 % paksumpi ja sisältää paksumman kerroksen rasvakudosta, jota kutsutaan ihonalaiskerrokseksi (subcutis). Se pystyy myös sitomaan itseensä enemmän kosteutta, jonka vuoksi se on kiinteämpi ja kireämpi kuin naisten iho. Se ei kuivu yhtä helposti ja ei siksi ole niin altis ryppyjen muodostumiselle.

   Miesten ihossa on korkeampi rasvapitoisuus – nuoret miehet saavat siten helpommin mustapäitä ja muita ihon epäpuhtauksia. Nelivaiheinen NIVEA MEN -tutkimusryhmän kehittämä hoito-ohjelma –  puhdistuksesta, parranajoon ja aftershavesta ihonhoitoon – on suunniteltu erityisesti täyttämään nämä erityistarpeet.

  2. Mitä on Q10?

   Q10 on ihon oma koentsyymi ja huolehtii solujen energiansaannista. Nykyinen hektinen elämäntyyli, stressi ja muut ympäristön aiheuttamat haitalliset vaikutukset kasvattavat ihon Q10-tarvetta. NIVEA MEN Revitalising Cream Q10 -kasvovoide antaa iholle runsaasti välttämättömiä koentsyymejä edistäen sen uusiutumista sisältäpäin.

  3. Tarvitsenko erilaisia ihonhoitotuotteita talvella, sään ollessa kylmä, kuin kesällä?

   Alhainen lämpötila ja keskuslämmitys kuivattavat ihoa nopeammin. Koska ihosi kosteudentarve kasvaa, suosittelemme käyttämään talvella täyteläisempää voidetta, joka paitsi kosteuttaa, myös auttaa ihoasi säilyttämään kosteuden pidempään. Talvikaudella on myös suositeltavaa käyttää ravitsevaa yövoidetta.

  4. Miksi silmien alle muodostuu tummat renkaat ja turvotusta? Voiko silmänympärysvoide auttaa?

   Tummat silmänaluset ja turvotus voivat johtua vähäisestä unesta tai epäterveellisistä elämäntavoista. Silmänympärysalueen mikroverenkierto on erittäin heikkoa, mikä voi helposti aiheuttaa aineenvaihdunnan hidastumista ja haitallisten aineiden kertymistä. Unen puute ja alkoholinkulutus voivat aiheuttaa näiden häiriöiden esiintymistä ja ilmenemistä esimerkiksi turvotuksena. Elimistö laajentaa valtimosuonia päästäkseen eroon aineista, joita ei voida hävittää. Koska silmänympärysiho on erittäin ohutta (vain noin 0,5 mm, kun se on muualla noin 2 mm), tämän alueen valtimot näkyvät tummanvärisinä.

   Viilentävän silmänympärysvoiteen hieronta silmänympärysiholle voi vähentää näkyvästi tummia silmänalusia ja turvotusta.

 • VERKKOSIVU

  1. Miksi en löydä tuotteita kuten aurinkosuojavoiteita tai vartalovoiteita sivuiltanne?

   NIVEA MEN -sivustolla on tällä hetkellä erityisesti miehille suunnitellut tuotteet. NIVEA-sivuiltamme www.NIVEA.fi löydät kaikki saatavilla olevat NIVEA-tuotteet sekä miehille että naisille.

  2. Miksei maassani ole NIVEA MEN -verkkosivuja?

   NIVEA MEN työskentelee jatkuvasti tuottaakseen NIVEA MEN -verkkosivut kaikkiin maihin. Koska tämä on jatkuvaa työtä, toivomme, että pystymme pian tarjoamaan myös sinun maassasi NIVEA MEN -verkkosivut.

  3. Miksen voi katsella kaikkea sivuston sisältöä? Miksi saan viestin, jossa vaaditaan Flash-liitännäisen asennusta?

   Kuten useimmilla moderneilla verkkosivuilla, NIVEA MEN -sivuilla käytetään Macromedia Flash -teknologiaa tietyissä sisällöissä. Ellei sinulla jo ole viimeisintä versiota Flash-liitännäisestä, voit ladata sen maksutta osoitteessa www.adobe.com

  4. En näe näytön tekstiä kunnolla. Se on vääristynyt tai väärässä paikassa.

   Tekstiongelmat näytöllä voivat johtua käyttäjän määrittelemistä selaimen asetuksista (esim. tekstin koko on asetettu liian suureksi) tai saatat käyttää selainta, jolle NIVEA MEN -sivut eivät ole optimoitu. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi käytä mieluiten selaimestasi uusinta saatavilla olevaa versiota (Internet Explorer 9.0 -versiota tai uudempaa; Mozilla Firefox 12 tai uudempaa; Safari 6 tai uudempaa tai Chrome 19 tai uudempaa).

  5. Käyttääkö NIVEA MEN -sivusto evästeitä?

   NIVEA MEN käyttää evästeitä helpottamaan sivuston selailua ja mahdollistaakseen käyttäjän tallentamat henkilökohtaiset asetukset tai mieltymyksiä. Kaikki tallennetut evästeet vanhenevat kuuden kuukauden kuluessa. Voit rajoittaa evästeiden tallentamista tietokoneellesi muuttamalla selaisemasi asetuksia (katso selaimen dokumentointi).